Qui som

Equip

Ferran Pauné

Ecòleg especialitzat en sistemes pastorals, Enginyer Tècnic Agrícola i DEA en Sistemes Agrícoles, Forestals i Alimentaris. Ha treballat al CSIC, a l'Institut d'Estudis Catalans i al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, entre d'altres.

Cèsar Gutiérrez

Geògraf i consultor ambiental format en geografia física i especialitzat en flora i vegetació. Activitat que combina amb una explotació de cabrum de llet amb elaboració de productes pròpia. Assessora a Espais Naturals Protegits, ajuntaments, centres de recerca i ramaders.

Bernat Trèmul

Enginyer Agrònom i Applied Bioinformatics MSc. Ha treballat per Unió de pagesos i la cooperativa Pirenaica.

Nina Gasol

Tècnica en comunicació i suport als processos participatius. Llicenciada en Periodisme (UAB) i Màster en Comunicació i Globalització (Paris II), formada paral·lelament en Comunicació NoViolenta i en processos i dinàmiques de facilitació de grups.

Col·laboradors

Frederic Fillat

Doctor Enginyer Agrònom i Científic Titular jubilat de l'Instituto Pirenaico de Ecología (CSIC), especialitzat en prats, pastures i ramaderia extensiva. Ha col·laborat amb organitzacions locals, de ramaders o de desenvolupament rural.

Carme Casas

Doctora en Biologia i Professora Titular de la Universitat de Vic.

Joan Font

Doctor en Biologia i Professor Associat de la Universitat de Vic.

Andreu Salvat

Biòleg, consultor especialitzat en botànica i professor associat a la Universitat Autònoma de Barcelona. Soci fundador d’Aprèn, Serveis Ambientals, SL. Treballa en projectes d’avaluació i millora de pastures, especialment a la Garrotxa.

Portem 15 anys treballant en recerca i gestió dels sistemes pastorals. Hem desenvolupat Plans de Gestió Pastoral Integrada (PGPI), impulsat i redactat el projecte LIFE Montserrat, i creat associacions de ramaders. Aquest 2019 hem constituït Pascuum per a fer un pas més en la reintegració de la ramaderia extensiva a tots els àmbits de la societat com a eina de gestió del territori sostenible.